четвртак, 4. април 2013.

Idealne kombinacije hrane

Ukoliko uspete da spojite zdrave i ukusne namirnice, dobićete izvrstan obrok na kojem će biti zahvalan ceo organizam.
Zabluda je da je zdrava hrana najčešće neukusna. Ako naučite da je dobro kombinujete i pripremite, ona može da bude veoma ukusna.
Evo nekoliko predloga:

Paradajz i Avokado



Jedno istraživanje pokazalo je da zdrave sastojke iz paradajza telo najbolje upija kada dolaze u kombinaciji s malo masnoće i to one zdrave.
Upravo takvu masnoću sadrži avokado koji ima i niz drugih zdravih sastojaka. Osim što je ukusna, kombinacija paradajza i avokada je i veoma zdrava.

Žitarice i sok od narandže


Savršen doručak je onaj koji se sastoji od žitarica i sveže ceđenog soka od narandže.
Ako tako izgleda vaš prvi obrok u danu, onda ste na pravom putu.
Naime, žitarice u kombinaciji s vitaminom C iz soka doprinose stabilizaciji holesterola i održavaju arterije čistima.

Spanać i limun



Spanać se izvrsno slaže s limunom – bilo da je reč o svežem spanaću ili blansiranom. Osim što prija ukus, ta kombinacija je i veoma zdrava.
Naime, povrće koje sadrži gvožđe poput spanaća, telo mnogo lakše apsorbuje ako se konzumira s vitaminom C. Uz sve to, ova kombinacija učiniće da budete puni energije, a i imunitet će vam biti jači.

Jabuke i grožđe


Voćna salata uvek je ukusan i zdrav izbor, a najbolja kombinacija je ona koja sadržava jabuke i grožđe.
I jabuke i grožđe obiluju zdravim sastojcima koji će sprečiti rizik od raznih bolesti, uključujući i karcinoma. Usto, kombinacija jabuka i grožđa vrlo je ukusna i može biti sjajan dezert.

Нема коментара:

Постави коментар